Nordeas flekslån bydes op til rekordniveau

Nordea er blandt køberne af egne fleksobligationer, som netop har sat en ny bundrekord for renten.

Flere uafhængige aktører på obligationsmarkedet påpeger, at både Nordea Kredit og de øvrige realkreditinstitutter har tegnebogen fremme, når deres obligationer kommer på auktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De gør det alle sammen, men Nordea-koncernen får den største PR-effekt ud af at opkøbe sine egne flekslånsobligationer og dermed være med til at understøtte kursen. Nordea Kredits obligationer er de to seneste dage handlet i rekordkurser, der på den seneste auktionsdag gav en ren kurs på etårige flekslån på 0,11 procent – det laveste niveau nogensinde.

Dertil skal lægges en kursskæring på 0,3 procent, som Nordea beregner sig, men der er stadig tale om et rekordlavt niveau, selv om kursskæringen er steget fra 0,2 til 0,3 procent.

Flere uafhængige aktører på obligationsmarkedet påpeger, at både Nordea Kredit og de øvrige realkreditinstitutter har tegnebogen fremme, når deres obligationer kommer på auktion.

»Det spiller jo ind, at mange direktører synes, det er sjovt, hvis deres flekslån får den laveste rente,« siger en stor aktør på investeringssiden.

Han påpeger dog også, at Nordea udbyder obligationer af en god kvalitet med en god spredning på kundetyper samt en god belåningsgrad.

Nordea vil ikke kommentere sine egne indkøbsture under fleksauktionerne, men pressechef Stephan Ghisler-Solvang bekræfter, at koncernen køber egne obligationer.

»Ja, vi deltager i markedet, ligesom andre institutter køber deres egne obligationer,« siger han.

Koncernen vil ikke kommentere størrelsen af sin beholdning af egne obligationer.

Mens Nordea Kredits etårige flekslån efter de første dage har udsigt til en rente på 0,42 procent inklusive kurskæring, ligger renten hos konkurrenten RD efter de første auktionsdage på 0,47 i gennemsnit.