Nordea venter uændrede signaler om renten

Den amerikanske centralbank Fed holder både fast i renten og sine tidligere udtalelser efter det pengepolitiske møde tirsdag aften. Det vurderer Nordeas økonomer.

Der kan dog komme nyt i form af holdninger til den aktuelle uro på de finansielle markeder.

- Vi venter, at Fed holder fast i ordlyden vedrørende inflationsrisiciene, sådan at inflationen fortsat vil blive omtalt som den væsentligste risiko for økonomien. En eventuel kommentar fra Fed om den igangværende uro på de finansielle markeder vil blive nøje studeret. Vi venter dog ikke en indgriben fra Fed før end den finansielle stabilitet og/eller den samlede økonomi trues, skriver Nordea i en markedskommentar tirsdag morgen.

Det er så godt som sikkert, at den amerikanske rente fastholdes på 5,25 procent. Det venter samtlige 96 økonomer, som Bloomberg News har spurgt, og det samme gælder Nordea.

- Både det seneste mødereferat og Bernankes vidnesbyrd til Kongressen viser, at Fed ikke er villig til at ændre på renten, før end vi ser en markant afvigelse fra den nuværende trend i inflation og vækst. Selvom arbejdsløsheden steg ifølge arbejdsmarkedsrapporten fra i fredags, er det ikke i sig selv nok til, at Fed vil sænke renten, bemærker Nordea.

Rentemødet finder sted tirsdag eftermiddag, og klokken 20.15 dansk tid offentliggøres resultatet af mødet.

RB-Børsen