Nordea truer med at flytte udenlands

Nordea truer med at flytte fra Sverige på grund af regeringens forslag om højere bankafgifter. Danskere kan komme til at betale for svensk velfærd, siger bankens administrerende direktør.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordeas administrerende direktør, Casper von Koskull, truer med at flytte bankens hovedkontor ud af Sverige, hvis den svenske regeringens nye forslag om højere bankafgifter bliver til virkelighed.

Det siger han i et interview med Dagens Industri.

Den svenske regerings nye forslag om højere bankafgifter møder hård kritik blandt flere banker, der vurderer, at omkostningerne i sidste ende vil lande på kunderne. Og det kan betyde, at danskere kommer til at betale for den svenske velfærd, siger Nordeas administrerende direktør.

»Nordea er en multinational bank med hovedsæde i Sverige. 75 procent af vores kunder findes ikke i Sverige. I den sidste ende kommer vores danske, norske og finske kunder til at betale for svensk velfærd,« siger Casper von Koskull til Dagens Industri.

Nordea bliver ramt hårdest

Den svenske regering meddelte i slutningen af februar, at et forslag om bankskat ikke vil blive til noget, og det blev mødt med stor begejstring blandt flere svenske banker. Men det nye forslag om højere bankafgifter betyder, at sandsynligheden for, at Nordea flytter udenlands er »meget meget stor« siger direktøren i interviewet med Dagens Industri.

En analytiker fra den norske bank DNB vurderer, at Nordea vil lide mest, hvis de højere bankafgifter bliver til virkelighed. Det fremgår af en opgørelse som nyhedsbureauet Direkt har lavet i forbindelse med, at forslaget blev offentliggjort, skriver Svenska Dagbladet.