Nordea: Renteforhøjelse nærmer sig

Danmark læner sig op af en renteforhøjelse, og Nordea venter, at den vil komme i løbet af første kvartal.

Udsvingene i kronens kurs over for euroen er ret små, men den seneste udvikling kan alligevel være nok til, at Danmarks Nationalbank snart hæver renten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det fremgår af bankens renteprognose for januar, hvor den største ændring i forhold til prognosen i december er, at banken er blevet mere sikker på renteudsigterne i eurozonen.

- Vi føler os lidt mere på sikker grund i forhold til retningen på renten på grund af ECB. Det er nok den væsentligste ændring i forhold til prognosen i december, siger senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea til Ritzau Finans og uddyber:

- I december var vi meget usikre på, hvad ECB havde tænkt sig, for med den måde, de kommunikerede på i forbindelse med deres møde i december, kunne det både blive en dreng og en pige. Der er vi nu lidt mere sikre på, at de ikke skal noget med renterne.

Nordea venter derimod, at Nationalbanken herhjemme vil være klar med en renteforhøjelse i løbet af første kvartal, efter at kronen er blevet svækket yderligere over for euro. Banken peger på, at EUR/DKK de seneste dage er blevet presset over 7,462.

- Dermed handler kronen nu over centralpariteten på 7,46038, hvilket har været det niveau, hvor Nationalbanken tidligere har gennemført selvstændige danske renteforhøjelser, skriver Nordea i renteprognosen.