Nordea: Fredagens jobrapport kan føre til at Fed forhøjer renten

Investorerne holder vejret op til den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), holder rentemøde i næste uge, men ifølge Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner, ligger det i kortene, at renten vil blive hævet.

Arkivfoto. Investorerne holder vejret op til den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), holder rentemøde i næste uge Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin Lamarque
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Efter vores vurdering skal der en virkelig skuffende jobrapport til i dag, for at den amerikanske centralbank kan overveje ikke at forhøje renten på mødet i næste uge. Alt lige nu peger i retningen af, at Fed forhøjer renten med 0,25 pct. på rentemødet,« skriver Morten Hessner i en kommentar.

Jobrapporten, der udkommer senere fredag, ventes at vise, at der er blevet skabt 185.000 nye job eksklusiv landbruget i den forgange måned.

»Men kigger man på gårsdagens private ADP-måling og jobkomponenten i ISM-indekset, kan det meget vel vise sig, der er skabt endnu flere job,« skriver Morten Hessner.

Nordea holder også øje med lønvæksten, og hvorvidt den afspejler styrken på arbejdsmarkedet. Det kan nemlig være afgørende for retningen på obligationsmarkedet fredag.

»Renterne (på obligationer, red.) er faldet i takt med, at inflationen har vist sig lavere end ventet, og hvis det skal ændre sig, så kræver det, at lønvæksten begynder at tage til,« skriver Morten Hessner.

Feds næste rentemøde holdes 13. og 14. juni.