Nordea-bossens sidste salut, arveafgift under beskydning og storcenter med armbevægesler

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Onsdagen er allerede blevet skudt i gang fra morgenstunden med et kvartalsregnskab fra Nordens største bank. Nordeas afgående topchef, Christian Clausen, slutter af med et regnskab, der ligger tæt, men dog ikke helt på niveau med analytikernes forventninger. Faldende indtægter giver en resultatnedgang i banken.

Onsdag er også dagen, hvor Berlingske Business skyder gang i en ny stor serie om de altafgørende generationsskifter i danske erhvervsliv. Det bliver enormt vigtigt de kommende år, at en lang række stærke danske virksomhedsledere er i stand til at give stafetten på en ordentlig måde. Er Danmark forberedt og klædt godt nok på til den opgave?

Vi begynder serien med historien om, at danske familievirksomheder nu bliver ramt af fornyet usikkerhed om arveafgift. Lars Løkke Rasmussen (V) lovede før valget at fjerne skatten på generationsskifte, men DF slår bremsen i. Mød familievirksomheden Davidsens Tømmerhandel, der dropper investeringer for at få råd til det forestående generationsskifte.

EU-kommissær Margrethe Vestager vil ligeledes onsdag præsentere de første beslutninger i en række skelsættende sager, hvor selskaber som Fiat og Starbucks ifølge EU-Kommissionen har fået ulovlig statsstøtte i form af særligt gunstige skatteaftaler. Uanset hvad vil Vestagers skatteopgør ændre skatte­systemer og påvirke virksomheders investeringslyst, vurderer advokater.

Parkens tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard kan ikke forstå, hvorfor den internationale shippingvirksomhed Clipper Group har sagsøgt PARKEN Sport & Entertainment A/S for 83 millioner kroner.

Og så kan du komme med indenfor. Om knap to uger åbner Big Shopping med 99 procent af arealet udlejet. Centret har kostet over en milliard og venter 3,5 millioner årlige besøg. Det nye kæmpecenter får desuden Europas første luksusbiograf.

Mød derudover de tre nye stjerner, der i næste uge uge vil blive kåret til årets CFO-talent. Evnen til at lede og kommunikere er to af nøgleordene.

dag offentliggør Chr. Hansen Holding A/S deres årsregnskab for 2015. Læs hvad dagen ellers byder på her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk