Nørreport-byggeri går i stå efter konkurs

Store byggerier som den nye Nørreport Station, Cirkelbroerne over Christianshavns Kanal og kanalbroerne i København stopper øjeblikkeligt på grund af entreprenørfirmas konkurs.

De store byggerier af henholdsvis en ny Nørreport Station, Cirkelbroerne over Christianshavns Kanal og kanalbroerne i København stopper øjeblikkeligt, skriver bt.dk.

Det sker som en konsekvens af, at en af Danmarks største entreprenørvirksomheder mandag og indgav konkursbegæring.

Bestyrelsesformand for E. Pihl & Søn, Birgit Nørgaard, har mandag fortalt til TV2 News, at projekter som ombygningen af Nørreport Station stoppes, og at virksomhedens 2.400 medarbejdere nu står uden job.

»Projekterne er nødt til at stoppe, for der er i princippet ingen medarbejdere,« siger Birgit Nørgaard.

Byggevirksomheden stod blandt andet bag Skuespilhuset i København, Operaen, Den Blå Planet og FN-Byen i Nordhavn. Men mandag har den altså indgivet konkursbegæring. Kreditorerne har sagt stop, efter at der er fundet nye store tab i en række kontrakter.

»Det er således med stor beklagelse, at vi i dag (mandag, red.) har måttet indgive konkursbegæring over for Skifteretten. Konkursen i Pihl vil have store og vidtrækkende, negative, økonomiske og menneskelige konsekvenser for mange dygtige medarbejdere, for bygherrer, for partnere og for underleverandører. Det er frygteligt at skulle træffe en beslutning, der vil berøre så mange menneskers og virksomheders dagligdag og økonomiske fundament,« skriver bestyrelsesformand Birgit Nørgaard i en pressemeddelelse ifølge bt.dk.