NNIT nedjusterer forventning til overskudgrad - NY

NNIT nedjusterer forventninger til overskudsgraden i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

NNIT nedjusterer forventninger til overskudsgraden i 2019. Den ventes nu på 8-9 pct. i faste valutaer mod tidligere 10-10,5 pct.

En vækst i nettoomsætning på 3-6 pct. i faste valutaer fastholdes og det samme er tilfældet for investeringsniveauet, der fastholdes på 5-7 pct. nettoomsætningen fastholdes.

Nedjusteringen er baseret på de foreløbige finansielle tal for første kvartal 2019, der ventes at vise en skuffende overskudgrad på 6,3 pct. i faste valutaer sammenlignet med 8,7 pct. for det første kvartal i 2018.

»Den lavere overskudsgrad er primært grundet et større fald i marginer end oprindeligt forventet på service level agreements og projekter relateret til Novo Nordisk Gruppen. Yderligere påvirker fordelingen af nettoomsætningen marginen negativt, hvor Novo Nordisk Gruppen's andel falder,« oplyser selskabet, og fortsætter:

»Implementeringen af den nye kundecentrerede organisation forløber efter planen og en række omkostningssynergier ventes at blive realiseret, om end virkningen heraf i 2019 ventes at være begrænset.«

Desuden er der gang i en række omkostningsbesparende initiativer, men de kan ifølge NNIT kun til en vis grad modsvare de negative effekter på dette års overskud.

»Vores overskudsgrad for de første tre måneder af 2019 er meget skuffende, og vi stræber efter at forbedre vores bruttomargin gennem yderligere automatisering, øge andelen af medarbejdere på vores centre i udlandet og øge andelen af fakturerbare timer,« udtaler tochefen Per Kogut.

/ritzau/FINANS