Nilfisk fortsatte med at rense ud i forretningen i 2018

Nilfisks omsætning og resultatet dykkede i 2018 i et år, som selskabet betegner som utilfredsstillende.

ARKIV FOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED

Nilfisks omsætning faldt i 2018 i et år, hvor selskabet fortsatte sit arbejde for at gøre sig mere effektiv.

Det viser regnskabet, der er offentliggjort fredag morgen.

»2018 har været et udfordrende år i forhold til at realisere de finansielle resultater, vi havde forventet. Vi oplever fremskridt på en række parametre, men tilbagegang på andre«.

»En samlet organisk vækst på to procent var klart under vores forventninger til året, hvilket blandt andet skyldes en utilfredsstillende udvikling i vores forretning i USA«, skriver administrerende direktør Hans Henrik Lund.

Omsætningen faldt i året til 1054 millioner euro, små 30 millioner euro mindre end i 2017. Organisk, som er fraregnet frasalg og tilkøb, steg omsætningen dog en smule.

Nettoresultatet, der er overskuddet når alle regninger er betalt, faldt kraftigt til 10 millioner euro fra 40,3 millioner euro i 2017.

»Årets højdepunkt var de afgørende fremskridt, vi har gjort i eksekveringen af vores flerårige transformationsstrategi«.

»Vi har frasolgt fem forretningsområder, der alle ligger uden for vores kerneforretning, afviklet syv produktionsfaciliteter og fortsat den globale udrulning af Nilfisk Liberty SC50«, skriver Hans Henrik Lund.

/ritzau/