Nicolai Wammen klar med ny coronapakke: Større håndværkerfradrag skal redde dansk økonomi

Forud for efterårets forhandlinger om finansloven har finansminister Nicolai Wammen (S) mandag formiddag præsenteret tre nye initiativer, der skal sætte skub i dansk økonomi.

Finansminister Nicolai Wammen (S) holder pressemøde mandag formiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansminister Nicolai Wammen (S) vil med tre nye initiativer sætte gang i dansk økonomi, der er hårdt ramt af coronakrisen.

Det ene initiativ er en udvidelse af boligjob-ordningen – også kendt som håndværkerfradraget – så det bliver muligt at få et større fradrag for serviceydelser end i dag.

Konkret foreslår regeringen, at både loftet for serviceydelser og håndværksydelser bliver hævet til 25.000 kroner. Det er en markant stigning fra i dag, hvor loftet for serviceydelser lyder på 6.400 kroner per person, mens fradraget for visse håndværksydelser lyder på 12.800 kroner.

Samtidig vil regeringen afsætte 500 millioner kroner årligt i perioden 2021-2023 til en stor eksportpakke. Det kommer, efter at opblussen af coronapandemien har skabt usikkerhed om efterspørgslen på flere af Danmarks største eksportmarkeder.

Derudover vil regeringen afsætte to milliarder kroner til »markante og målrettede omstillingsindsatser« i de områder af Danmark, der lige nu er hårdest ramt af krisen. Det handler blandt andet om omstilling af virksomheder samt omskoling og opkvalificering af lønmodtagerne.

Anden bølge af økonomiske konsekvenser

Danmark og flere lande er ramt af en anden smittebølge. Det påvirker os ikke kun sundhedsmæssigt, men vil også give en »anden bølge af økonomiske konsekvenser«, fremhævede Nicolai Wammen på et pressemøde mandag formiddag, hvor de tre nye initiativer blev præsenteret

»Krisen vil sætte dybe spor – ikke bare i år, men også næste år,« sagde Nicolai Wammen.

De nye initiativer kommer forud for, at regeringen i dag indleder forhandlinger om finansloven for 2021 og en såkaldt grøn genstart af Danmark.

»Da jeg i august præsenterede vores finanslovsforslag, kaldte jeg det en corona-finanslov. Det gælder fortsat – og endda i endnu højere grad nu, hvor vi kigger ind i en ny bølge af virus med nye nedlukninger til følge. Vi er nødt til at indstille os på en ny og stor usikkerhed om dansk økonomi og danske arbejdspladser. Det er udgangspunktet, når vi nu går i gang med finanslovsforhandlingerne,« sagde Nicolai Wammen.