Netværk for iværksættere i stor fremgang

Trendy. Iværksætteri er kommet på mode, og det kan mærkes i de mange netværk for iværksættere, der oplever stor tilgang af nye medlemmer.

Danske iværksættere er vilde med at samle sig i netværk, hvor de kan hente inspiration og sparre med ligesindede.

- Vi mærker i høj grad en massiv øget opmærksomhed. Man kan jo næsten sige, at det er blevet trendy at være iværksætter og være en del entreprenørmiljøet, siger Susanne Kaufmann, direktør hos Dansk Iværksætter Forening.

Dansk Iværksætter Forening har det seneste år oplevet massiv tilgang til to nye netværk. Et nyt netværk for studerende med iværksætter ambitioner har på blot et år samlet 450 betalende medlemmer og et netværk for vækstvirksomhederne har i dag 130 medlemmer tilknyttet.

To andre danske netværk, der oplever en betydelig fremgang er netværket Ildsjæle og Morgendagens Heltinder. Ildsjæle åbner i løbet af foråret to nye regionale netværk, og de kvindelige iværksættere i Morgendagens Heltinder har på de seneste tre øget antallet af medlemmer fra 400 medlemmer til 1500.

Aktive Ildsjæle- Der er helt sikkert en øget interesse for at deltage i iværksætternetværk. Som jeg ser det, har vi (de forskellige netværk - red.) været gode til hver vores ting, så iværksætterne selv kan vælge, hvad de foretrækker, forklarer Tina Pearson. De to nye netværk organiseret af Ildsjæle bliver etableret i Århus og Hillerød.

Flere kvinder i netværkMorgendagens Heltinder, der samler kvinder med egen forretning, oplever, at de nye iværksættere har fokus på at skabe nye kontakter.

- For vores vedkommende ser vi, at kvindelige iværksættere har fundet ud af, at det med at skabe kontakter, skal sættes i system. I dag har vi jo ofte cirkulære karriere, hvor vi springer mellem forskellige karrierevalg, og her er det rigtigt vigtigt, at have et stort netværk, forklarer sekretariatsleder, Henriette Sonne.

Den store medlemstilgang fra 400 til 1500 medlemmer betyder, at netværket, der for et år siden blev drevet af frivillige. I dag er organisation blevet mere professionel med to fuldtidsansatte i sekretariatet.