Nets-bosser kan tirsdag høste aktiemilliarder

Det er nu et år siden, at betalingstjenesten Nets gik på børsen. Dermed er det tid til formuefest for ansatte.

Bo Nilsson, administrerende direktør for Nets, kan muligvis indkassere en trecifret millionbeløb tirsdag. Free/Wichmann+bendtsen, Pressefoto, Nets. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag må 70 ledende medarbejdere i betalingstjenesten Nets sælge de aktier, de fik i et ualmindeligt lukrativt bonusprogram op mod sidste års børsnotering.

Dermed kan de høste deres penge tilbage 131 gange på blot et år. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Op mod børsnoteringen af Nets fik 70 ledende medarbejdere lov til at købe aktier for mellem 100.000 og fire millioner kroner.

Og det altså til en pris, der var så tillokkende, et en aktiekurs på de nuværende 151 kroner vil give pengene mere end 100 gange igen.

Ifølge en artikel fra Finans op til børsnoteringen i september sidste år er finansdirektør Klaus Pedersen, kundedirektør Niels Mortensen og vicedirektør Susanne Brønnum blot nogle af dem, der står til at score et trecifret millionbeløb på aktieprogrammet.

Mest udskældt har belønningen til administrerende direktør Bo Nilsson været.

Han havde op til børsnoteringen 3,9 millioner aktier, dels gennem medarbejderprogrammet og dels via egne investeringer. Under noteringen solgte han en million aktier for 147 millioner kroner.

De resterende 2,9 millioner aktier har ifølge Finans en værdi på 441 millioner kroner.

Bo Nilsson kan muligvis blive nødt til at udskyde indkasseringen af de store summer, da Nets lige nu forhandler om potentielt at blive købt. Dermed kan han ifølge Finans været forhindret i at sælge, fordi han har insider-information.

Nets voldsomme bonusprogram har udløst stor kritik.