Netbanker vil øge sikkerheden

Sikkerhed. Overvågning skal sikre bankkundernes tillid til finanssektorens systemer.

Danske bankkunder er blevet mere og mere udsat, når det drejer sig om datakriminalitet, skriver TV2 Finans. Derfor har Finansrådet, der er pengeinstitutternes interesseorganisation indgået en aftale med det danske sikkerhedsfirma CSIS Security Group.

Samarbejdet skal sikre både bankkunderne og Finansrådets medlemsvirksomheder, bankerne og sparkasserne, men også forhindre den såkaldte "phishing", hvor kriminelle, oftest fra udlandet, ved hjælp af forskellige metoder forsøger at lokke bankkundernes netbank-koder ud af dem.

Overvågning skal forhindre, at de kriminelle installerer de såkaldte bagdøre på netbank-brugernes pc. En sådan bagdør betyder, at en hacker let kan få adgang til pc'en ved at anbringe en såkaldt keylogger, som opfatter alt, hvad der foregår på maskinen og sender data til forbryderen.

Formålet med aftalen mellem Finansråd og CSIS er, at kundernes tillid til finanssektorens infrastruktur og forretningsmodeller skal styrkes. Især når kunderne selv kan betjene sig i bankernes store computere fra deres hjemme-pc.

jlu