Nestlé klemmer flere penge ud af drikkevand

Fødevarekoncernen Nestlés vandforretning gik frem i første halvår og lykkedes med at tage flere penge for det.

Nestlé, verdens største fødevareproducent, gik solidt frem inden for drikkevand i første halvår. Free/Nestle Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drikkevand på flaske er en stor forretning for schweiziske Nestlé, og den blev endnu større i første halvår 2016. Det viser regnskabet, der er offentliggjort torsdag.

Nestlé ejer vandbrands over hele verden både i den billige og den dyre ende, hvor selskabet eksempelvis ejer S. Pellegrino og Perrier.

»Nestlés vandforretning var drevet af tocifrede vækstrater i nye markeder og en høj, encifret vækstrate i premiumbrands som S. Pellegrino og Perrier,« skriver Nestlé i sit regnskab.

Samlet kunne Nestlé notere en omsætning inden for sin vandforretning på 3,9 milliarder schweiziske franc eller 26,7 milliarder danske kroner.

Salget er da også gået frem over hele verden, også i de modne markeder. Eneste streg i regningen i regnskabet er en tornado i USA, der har ødelagt et produktionsanlæg.

Og ikke bare er salget gået frem, Nestlé klemmer samtidig mere overskud ud af salget af drikkevand. Overskudsgraden steg med markante 0,9 procentpoint til 12,4 procent i forhold til første halvår 2015.

»Stigningen i overskudsgraden blev drevet af et bedre produktmiks gennem salg af mere premiumvand,« skriver Nestlé.

Selskabet har over 2000 brands inden for alt fra kaffe til chokoladekiks og solgte i alt for for 43,2 milliarder schweiziske franc - 296 milliarder kroner - i halvåret. Det blev til et overskud på 4,1 milliarder schweiziske franc, 28 milliarder kroner.

Nestlé, der har hovedkvarter i Schweiz, er verdens største producent af fødevarer. Selskabet startede i 1866 inden for kondenseret mælk, men begyndte i starten af 1900-tallet også at sælge schweizisk chokolade.

Selskabet er de seneste år blevet noget kritiseret, ikke mindst for sin forretning inden for drikkevand. Nestlé beskyldes for at tage vand ud ad hænderne på fattige ved at opkøbe vandforsyningen og sælge det tilbage på flasker.