Nemmest at få job i Syddanmark

Nordjyderne døjer især med at finde job, mens de ledige i hele Syddanmark har det en del lettere, viser en ny undersøgelse, der også bekræfter, at ældre har sværere ved at finde job end yngre.

Arbejdsløse nordjyder har de største problemer med ar finde arbejde i Danmark. Hver tredje arbejdsløs i region Nordjylland har søgt job i over et år – hver femte har søgt i over to år.

Også i Region Midtjylland og Region Hovedstaden har en stor andel af de ledige søgt job i lang tid. Mellem hver fjerde og hver femte har søgt arbejde i et eller flere år.

De ledige i Syddanmark har det derimod en del lettere. I region Sjælland og Region Syddanmark har færre end hver femte søgt arbejde i et år eller mere.

Det viser den seneste arbejdsmarkedsundersøgelse fra Danmarks Statistik.

Unge har det lettere

Især unge under 30 år søger arbejde i kort tid, før der er bid. To ud af tre har søgt arbejde i under tre måneder, fire ud af fem har søgt arbejde i under et halvt år og kun hver tiende har søgt arbejde i mere end et år. Det er derimod langt sværere for 50-56-årige at få arbejde igen hvis de bliver arbejdsløse. Mere end fire ud af ti arbejdsløse over 50 år har søgt arbejde i mere end ét år – end fjerdedel har søgt i mere end to år.

Undersøgelsen fra Danmarks Statistik kommer i en periode, hvor de danske virksomheder oplever stor mangel på arbejdskraft, mens ledigheden er rekordlav. I maj faldt ledigheden til