NCC anker kartelsag

Utilfreds. Byggekoncernen, der netop er idømt 150 mio. svenske kroner i bøde for medvirken i et asfaltkartel i Sydsverige, vil ikke finde sig i dommen. Dybt forundret over afgørelsen, vælger NCC nu at anke.

Dommen i den historisk store kartelsag, der faldt i Tingsretten i Stokholm, gik stik i mod NCC's ønske. NCC havde nemlig påstået total frifindelse.

- Vi hjalp de svenske konkurrencemyndigheder med at opklare sagen, og vi er meget forundrede, lyder det i en pressemeddelelse fra NCC.

Men alligevel fik koncernen en bødestraf, også kaldet en "konkurrenceskadeafgift", på 150 mio. svenske kroner. Det kan NCC ikke leve med og derfor anker koncernen nu dommen til næste instans, Marknadsdomstolen, meddeler NCC på sin svenske hjemmeside.

Bøden vil påvirke NCC's resultat for andet kvartal, hedder det videre.

Chefjurist hos NCC i Sverige Ulf Wallin bemærker:

- Beløbet er urimeligt højt set i forhold til, at tingsretten ikke har kunnet finde konstatere nogen overordnet, bagvedliggende aftale om at dele alle statslige og kommunale asfaltopgaver.

NCC skriver, at koncernen siden sagen om asfaltkartellet indledtes i 2001 har gjort sit for at udrede trådene i asfaltsagen og desuden har uddannet omkring 2000 af sine ansatte i, hvad man må og ikke må af hensyn til konkurrencereglerne

Også i Danmark har asfaltbranchen været i konkurrencemyndighedernes søgelys. I 1999 var konkurrencestyrelsen ude og hindre nogle snørklede aftaler i asfaltbranchen, hvor blandt andre NCC deltog.