Nationalbanken udsat for cyberangreb

Nationalbanken meddeler, at de er blevet angrebet af hackere fredag eftermiddag. Det sker på en dag, hvor også Statsministeriet er blevet angrebet.

Foto: Ida Marie Odgaard

Nationalbanken er fredag eftermiddag blevet ramt af et cyberangreb. Det skriver Finans.

Digital redaktør hos Nationalbanken, Michelle Hald, bekræfter at banken har været udsat for et angreb i lighed med andre danske institutioner, men hun fortæller, at det er kun er lykkedes for hackerne at lægge hjemmesiden ned: »Der har ikke været nogen inde i vores systemer. Hjemmesiden har været overbelastet over et par gange. Men den er oppe at køre igen, siger hun til Ritzau.

Angrebet varede angiveligt et par timer, hvorefter det igen var muligt at tilgå institutionens hjemmesiden.

Tidligere i dag meddelte Statsministeriet, at de var blevet angrebet af hackere. Ifølge TV2 står den tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim bag formiddagens angreb. Det er den samme gruppe, der onsdag formåede at lægge Integrationsministeriets hjemmeside ned.

Angrebet kommer i kølvandet på, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag delte en tegning af profeten Muhammed på Facebook. Nu vil gruppen have ministeren til at undskylde. Sammen med denne besked har de også truet med, at angriber flere offentlige institutioner - herunder Nationalbanken. Men det er endnu ubekræftet, om eftermiddagens angreb var den tyrkiske gruppe, der gjorde alvor af deres trussel.

Angrebene mod de to ministerier var angiveligt et såkaldt DDoS-angreb, der går ud på at overbelaste en server i så voldsom grad, at den lukker ned.

Det betyder, at mange tusinde computere på en og samme tid sender gentagne forespørgsler til den samme adresse på internettet.