Nationalbanken sænker sine våben

I en første udtalelse om Nationalbankens forsvar af kronen oplyser nationalbankdirektør Lars Rohde, at banken ikke har interveneret siden slutningen af februar.

ARKIVFOTO 2014 af Nationalbankdirektør Lars Rohde Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nationalbanken har ikke haft behov for at intervenere i valutamarkedet siden slutningen af februar. Det sagde Nationalbankdirektør Lars Rohde torsdag under et arrangement i London, ifølge Bloomberg News.

- I den sidste del af februar stoppede interventionerne - indstrømningen af valuta stoppede, er Lars Rohde citeret for.

Det er første gang, at Nationalbankdirektøren udtaler sig om valutastrømmene i marts. Med annonceringen af valutastillingen den 3. marts oplyste Nationalbanken, at den ikke havde interveneret i valutamarkedet i den sidste del af februar.

Selv om det opadgående pres på kronen ser ud til at være stoppet, spår Nordea fortsat Nationalbanken udfordringer.

Den Europæiske Centralbanks (ECB) program for kvantitative lempelser (QE), der blev skudt i gang mandag og indebærer opkøb af blandt andet statsobligationer for 60 mia. euro om måneden, har nemlig allerede haft succes med at drive renterne ned i euroområdet.

Og derfor kan Nationalbanken få nok at se til med at holde de danske renter så langt nede, at det ikke bliver alt for attraktivt at købe op i danske kroner. Det vurderede cheføkonom i Nordea Helge Pedersen så sent som onsdag.