Nationalbanken klar til at forsvare kronen

Direktøren for Nationalbanken Lars Rohde er klar i startblokken til at forsvare kronen. "Hvis der kommer et pres på kronen, har vi de redskaber, vi har brug for," lyder det i en kommentar fra Lars Rohde.

Direktøren for Nationalbanken Lars Rohde vil forsvare kronen. "Hvis der kommer et pres på kronen, har vi de redskaber, vi har brug for," sådan lød det i en kommentar fra Lars Rohde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Hvis glubske udenlandske investorer tror, at de kan få kronen lagt ned på grund af den britiske afstemning kan de godt glemme det.

Direktør for Danmarks Nationalbank Lars Rohde står klar til at forsvare kronen, så vi kan bevare fastkurspolitikken over for euroen.

»Der er ikke grunde til, at den britiske beslutning om at forlade EU skulle påvirke kronens kurs over for euroen. Hvis der måtte komme et markedspres, vil Nationalbanken gøre det nødvendige for at fastholde kursen. Vi har de redskaber, der er brug for,« skriver Lars Rohde i en skriftelig kommentar.

Flere økonomer blandt andet Nordeas cheføkonom Helge J. Pedersen fremhæver, at det pres der vil komme på kronen vil være mindre og et andet end vi så i starten af 2015.

Dengang var det et spekulativt pres for at få kronen til at ryge ud af båndet over for euroen. I denne omgang vil det være investorer, som køber danske kroner for at søge mod sikker havn efter det britiske nej.

 

LÆS MERE