Næsten 9000 danskere blev dollarmillionærer sidste år

Medlemstallet i den eksklusive danske dollar-millionærklub er hastigt stigende. Således blev der 8800 nye dollarmillionærer i 2014 i Danmark.

Foto: SIPHIWE SIBEKO

Det viser Capgemini og RBCs Wealth Managements årlige World Wealth Report, som har kigget på danskernes nettoformuer.


Ved udgangen af 2014 var 69.000 danskere millionærer målt i amerikanske dollar, hvilket betyder, at den personlige formue oversteg 6,12 mio. kr. ved årets udgang.


Det er en stigning på hele 14,7 pct. i forhold til udgangen af 2013, hvor der var 60.200 dollarmillionærer herhjemme. Med fremgangen er der nu over én pct. danskere, som kan bryste sig af at være dollarmillionærer. I det resterende Europa er det kun 0,4 pct., der kan pryde sig med samme fjer.


I opgørelsen er der ikke medregnet friværdi i privatbolig, eventuelle samleobjekter og varige forbrugsgoder, men blot formue målt på værdi af kontanter, opsparing, værdipapirer, pensionsmidler og værdi af andre ejendomme minus gæld.

Den pæne fremgang i millionærklubben kan tilskrives de danske aktier, vurderer Sydbanks cheføkonom, Jacob Graven, til Ritzau Finans.


- Fremgangen ser jeg primært som et udtryk for, at de danske aktier steg ganske pænt i 2014 og steg betydeligt mere end i de fleste andre europæiske lande. Der er jo den tendens, at relativt formuende mennesker har relativt mange aktier, og danske aktier fylder meget i de danske porteføljer. Det betyder, at når danske aktier stiger mere end i andre lande, så kommer der også flere danske dollarmillionærer, siger han.


Den flotte stigning følger udviklingen fra de seneste tre år, hvor antallet af danske dollarmillionærer samlet er vokset med hele 51 pct. I 2011 var der således "kun" 45.600 dollarmillionærer i Danmark.


Den hastige vækst i danske dollarmillionærer udmærker sig også ved at ligge langt over den gennemsnitlige vækst globalt set. Ved udgangen af sidste år var der nemlig 14,7 mio. dollarmillionærer på globalt plan, hvilket er en tilgang på 6,7 pct.


I et lidt større billede er Nordamerika for første gang blevet vippet af pinden som verdensdelen med det højeste antal dollarmillionærer.


Ny "mand" på tronen er Asien og Stillehavsområdet, som har 4,69 mio. dollarmillionærer. De nordamerikanske dollarmillionærer kan dog stadig glæde sig over, at de har den største samlede formue på 16,2 billioner dollar. Her kan de asiatiske rigmænd ikke helt bide skeer endnu, da den samlede formue "kun" beløber sig til 15,8 billioner dollar.


De europæiske rigmænd halter fortsat en del efter de førende kontinenter, da den samlede formue blandt Europas 4 mio. dollarmillionærer "kun" beløber sig til 13 billioner dollar.


/ritzau/FINANS