Næsten 700 fleksjob forsvundet på fem måneder

Stik imod regeringens målsætning har reformen af fleksjobordningen ført til et fald i antallet af personer, der bruger ordningen.

Fra december 2012 til maj i år er antallet af personer, der er i fleksjob, faldet med 675, selv om regeringen har et mål om, at der skal skabes 13.500 flere fleksjob frem mod 2016. Det viser en opgørelse på området ifølge Avisen.dk.

»Det er stærkt beklageligt. Det er stik imod de intentioner, der lå i reformen,« siger Hans Dankert, der er formand for Landsforeningen for Fleks- og Skånejobbere, til Avisen.dk.

»Jeg tror desværre, at ledigheden blandt folk, der er visiteret til fleksjob, er steget kraftigt. Tilstrømningen til fleksjobordningen er blevet større, men der er færre job,« fortsætter han.

Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Christian Juhl (Ø), kalder udviklingen »særdeles foruroligende«.

»Meningen med reformen var netop, at flere fik fleksjob, så de bevarede en tæt tilknytning til arbejdsmarkedet,« siger han.

Enhedslisten vil nu bede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) om at redegøre for, hvad der er sket med dem, der er forsvundet fra statistikken.

Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen (S), understreger, at regeringen er opmærksom på problemet og tager det meget seriøst.

»Det er klart, at hvis det viser sig, at antallet bliver ved med at dykke, så kommer vi også til at diskutere, hvordan vi sørger for at få det til at stige igen,« siger han til Avisen.dk.

I december 2012 var 54.478 personer i fleksjob.