Mysteriet Johannes Petersen

Tidligere administrerende direktør i Nordisk Fjer, Johannes Petersen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Johannes Petersen voksede op under beskedne kår og var ifølge beretninger fra dengang præget af mindreværdskomplekser fra barnsben. Over for andre pyntede han på sandheden om sin familiebaggrund, og i Kraks Blå Bog fik han fremstillet sig som bedre uddannet, end han reelt var.

Johannes Petersen var ingen stor forretningsmand, men gennem et blændværk af løgne og bedrag og ved at omgive sig med de rette folk lykkedes det ham at iscenesætte sig selv som en succes i dansk erhvervsliv. Johannes Petersen var intimiderende og manipulerende, når han følte sig truet. Men de fleste oplevede ham som charmerende, beleven og lynende intelligent.

I Nordisk Fjer havde han uindskrænket magt. Han ledede virksomheden efter del og hersk-princippet. Hans nærmeste betroede var Inga Lydia Rasmussen, som havde titel af vicedirektør. Hun blev indviet i alt og var Johannes Petersens forlængede arm. Hun var også en slags intern efterretningstjeneste i Nordisk Fjer, og de var begge frygtede i organisationen.

Johannes Petersen var gift med Nina Fisker Petersen, men sideløbende havde han også et forhold til Inga Lydia Rasmussen.