Multinationale selskaber må hoste op til Skat

Store multinationale selskaber i Danmark står foran et enormt skattesmæk for at sælge varer til egne udenlandske selskaber i skattelylande, så de undgår at betale høje skatter i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skat mistænker multinationale selskaber for at have udnyttet Transfer Pricing i alvorlig grad til at sænke skattebetalingen herhjemme. Derfor kan de se frem til at få et stort skattesmæk, skriver DR Nyheder.

En række af de store koncerners interne regnskaber er blevet kigget efter i sømmene for handler mellem egne danske selskaber og andre lande. Gennem disse handler er selskabers skattepligtige indkomst blevet reducere med mindst 15 milliarder kroner i 2012. Det er de penge, som Skat nu kræver tilbage.

- Det er ikke sådan, at store selskaber som udgangspunkt snyder. Men de prøver selvfølgelig reglerne af til grænsen, og der er dukket flere sager op i år end før, forklarer skattedirektør Rasmus Bo Andersen til DR Nyheder.

Sælger et multinationalt selskab eksempelvis en vare til et moderselskab i et skattelysland, kaldes det Transfer Pricing. Sælges varen til en høj pris, bliver overskuddet i det danske selskab langt mindre, og den skattepligtige indkomst ender i skattely, mens danske skattemyndigheder ikke får nogle penge i kassen, skriver DR Nyheder.