Multimedieskatten er en pengemaskine

Den omdiskuterede skat har i den grad kastet guld af sig. Indtægterne i 2010 var flere hundrede millioner kroner større end forventet.

Skatteminister Troels Lund Poulsen(V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da multimedieskatten blev indført ved årets begyndelse i 2010, skete det ud fra forventningen om, at den ville medføre et provenu på 525 millioner kroner. Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) fortæller nu, at den omdiskuterede skat sidste år indbragte statskassen 750 millioner kroner. Det skriver epn.dk.

Dermed kommer der atter fokus på multimedieskatten, der blev lagt for had af specielt fagforbund og IT-branchen, fordi den pålagde medarbejdere en årlig ekstraudgift på 3.000 kroner, hvis de valgte at benytte sig af arbejdsgivernes IT-udstyr derhjemme.

Læs også: Minister skal forklare PC-skat

Nu viser det sig, at langt flere end beregnet er blevet ramt af skatten. Før skattens indførsel forudså regeringen, at 450.000 ville betale multimedieskatten - hvis man altså omregner alle de ramte til helårsbetalere. Opgørelsen fra Skatteministeriet viser, at det tal endte med at blive til 525.000 helårsbetalere.

I 2011 er skatten bleve lempet en anelse, så der bl.a. er ægtefællerabat. Det betyder ifølge skatteministeren, at provenuet anslås at blive 100 millioner kroner mindre i år. Det fortæller han i forbindelse med et svar til Folketinget om konsekvenserne ved en eventuel afskaffelse af skatten.

"Forventes det samme antal personer at blive multimediebeskattet i 2011, skønnes en afskaffelse af multimediebeskatningen at medføre et umiddelbart årligt provenutab på ca. 650 mio. kr.," forklarer Troels Lund Poulsen ifølge epn.dk.