Mulig skattelettelse udløser store stigninger i Japan

Der er liv og glade dage på børserne i Asien. Investorerne er særligt positive i Japan, hvor en skattelettelse kan være på vej til virksomhederne, skriver Bloomberg News.

De japanske aktier har fået hjælp af premierminister Shinzo Abe, der har foreslået en undersøgelse af en mulig selskabsskattelettelse, som skal opveje en varslet stigning i landets moms, skriver avisen Nikkei. Fold sammen
Læs mere
Foto: ISSEI KATO

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,5 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 1,6 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 1,3 pct.

De japanske aktier har fået hjælp af premierminister Shinzo Abe, der har foreslået en undersøgelse af en mulig selskabsskattelettelse, som skal opveje en varslet stigning i landets moms på 3 pct., der kan træde i kraft fra årsskiftet, skriver avisen Nikkei.

Aktierne i Honda stiger 1,7 pct., blandt andet på grund af en svækket yen, mens Sonys finansielle arm Sony Financial Holdings steg 3,1 pct. efter at have foreslået et højere udbytte.

»Yens tilbagevenden til et niveau omkring 97 yen pr. dollar er positivt, og en selskabsskattelettelse vil blive synlig direkte på selskabernes indtjening, så dens betydning for markederne vil være enorm,« siger Toshihiko Matsuno, strateg hos SMBC Friend Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Uden for Japan stiger det australske ASX-200-indeks med 0,7 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,8 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger med 1,1 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever fald på henholdsvis 0,02 og 0,1 pct.