Moody's sænker Finlands Triple A-rating

Finland har mistet sin topplacering i ratinguniverset, efter at kreditvurderingsinstituttet Moody's sent fredag nedjusterede landets rating til "Aa1" fra "AAA".

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN

Nedjusteringen skete på baggrund af "signifikante økonomiske udfordringer i Finlands økonomi og den svage økonomiske vækst, som Moody's forventer de kommende år", skriver selskabet i en pressemeddelelse ifølge Bloomberg News.

Kreditvurderingsbureauet påpeger desuden en forringelse i Finlands finanspolitik, og at der sandsynligvis ikke vil være nogen væsentlig ændring i den stigende tendens i den offentlige sektors gældsbyrde over de næste fem år.

Finlands økonomi har været hårdt ramt de seneste år, efter at have kæmpet med en faldende efterspørgsel i landets papirindustri, aftagende eksport fra Rusland og lukningen af mobilproducenten Nokias forretning i landet.

I 2015 begyndte det dog igen at gå en smule fremad for økonomien, og i de første tre måneder af 2016 havde Finland en vækst på 2,4 pct. på årsbasis.

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, vurderer dog i sin seneste rapport, at væksten kun lander på 1 pct. i år, mens arbejdsløsheden forbliver på 9 pct.

I marts sænkede kreditvurderingsinstituttet Fitch landets kreditvurdering fra topniveauet, mens S&P allerede gjorde det i 2014.