Mørke skyer over global økonomi og principiel sag om rentegarantien

Foto: ALY SONG.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

2016 har ikke fået den begyndelse økonomisk og finasielt, som man kunne have håbet. Mørke skyer ligger nu tungt over den globale økonomi, der nu er kommet et par skridt tættere på recession. Investeringsstrateg ser lighedspunkter med optakten til den verdensomspændende finanskrise.

Torsdagen aktiehandel blev præget af det aktiekaos, der udspillede sig i Kina, hvor aktiehandlen blev suspenderet. Det store fald på langt de fleste børser rundt om i verdnen. Det amrikanske aktiemarked fulgte trop torsdag med store fald på de førende indeks. Fredag morgen genvinder de asiatiske aktier dog tabt terræn under kraftig handel.

Op til 100 milliarder. Så mange pensionskroner risikerer at skulle flyttes, hvis Helge Gøttsche vinder en principiel sejr i retssagen om rentegaranti på pensioner, når afgørelsen falder 21. januar.

I Skanderborg bygger den eksklusive spiller i lydklassen sammen med sine nye kinesiske ejere et af Europas ypperste testcentre for højttalere. Centret skal teste Dynaudios fremtidige produkter, som fortsat skal være i verdensklasse – men i en lavere prisklasse.

Nationalbankdirektør Lars Rohde har vundet krigen om kronen. Det står klart, efter Nationalbanken torsdag kunne hæve renten væk fra bundniveauet på minus 0,75 procent, der blev indført i forbindelse med kronekurskrigen for et år siden. Nationalbankens indlånsrente er nu minus 0,65 procent.

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper

Business.dk, jourhavende.