Möger nedtoner mistro til topchefer

Jeg drager ikke erhvervsledernes troværdighed i tvivl, siger skatteminister Thor Möger Pedersen, der er under beskydning i sagen om udstationerede medarbejderes skatteforhold.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forholdet mellem skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og toppen af dansk erhvervsliv er på nulpunktet efter udtalelser fra ministeren i torsdagens udgave af Berlingske.

Her siger Thor Möger Pedersen, at danske erhvervsledere overdriver konsekvenserne af beslutningen om at fjerne skattefriheden for udstationerede medarbejdere. Ifølge 24 topchefer vil de store danske virksomheder droppe 70 procent af udstationeringerne, når den nye lov træder i kraft.

Skatteministerens udtalelse bliver mødt med dyb forundring hos administrerende direktør Lars-Peter Søbye fra Cowi, der bemærker, at han drager erhvervsledernes troværdighed i tvivl, og at debatten dermed har nået et niveau, hvor konstruktiv dialog ikke længere er mulig.

Men over for Berlingske Nyhedsbureau understreger Thor Möger Pedersen, at han fortsat nærer tillid til topcheferne.

- Jeg drager overhovedet ikke erhvervsledernes troværdighed i tvivl. Jeg har respekt for de store virksomheders bekymringer, og derfor har jeg også sagt, at jeg vil følge det her område tæt, siger ministeren.

Han er torsdag i samråd i Folketingets skatteudvalg, hvor Venstre og Liberal Alliance har bedt ham om at svare på, hvilke konsekvenser ophævelsen af skattefriheden for de udstationerede medarbejdere vil få.

Partierne stiller spørgsmålstegn ved regnemetoderne i Skatteministeriet, der er kommet frem til, at ophævelsen vil udløse et provenu på 260 millioner kroner årligt. På den anden side vurderer Dansk Byggeri, at den manglende skattefrihed vil koste staten 240 millioner kroner.

Thor Möger Pedersen fastholder, at Skatteministeriets metode er den rigtige.

- De regnemetoder, som regeringen har anvendt, er korrekte og solide. Lad os tage en politisk diskussion i stedet for at tale om, hvorvidt der skal indføres politiske regnemetoder, siger skatteministeren.

Han fastholder samtidig, at ophævelsen af skattefriheden for de udstationerede medarbejdere er et udtryk for almindelig sund fornuft.

- For mig er det vigtigt at prioritere, at vi alle skal betale lidt mindre skat, i stedet for at fastholde en særregel, hvor nogle få slet ikke betaler skat, siger Thor Möger Pedersen.

Ifølge Skatteministeriet berører ændringen 5.700 medarbejdere, der arbejder for danske virksomheder i udlandet.