Mode-konge meldt til politiet

Bestseller-direktøren Finn Poulsens selskab Via Veneto er blevet meldt til bagmandspolitiet af Finanstilsynet. Finn Poulsen led sidste år et tre-cifret milliontab i forbindelse med Ebh Bank krakket.

Foto: ERNST VAN NORDE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gentagne overtrædelser af loven om værdipapirhandel har ifølge Finanstilsynet fundet sted i Bestseller-direktør Finn Poulsens private selskab Konsortium Vvia Veneto A/S. Derfor har Finanstilsynet nu valgt at melde Finn Poulsens selskab til bagmandspolitiet, skriver Børsen.

Overtrædelsen handler om de særlige "flagningsregler", som er overtrådt i forbindelse med køb og salg af aktier i børsnoterede Migatronic A/S. Via Veneto selskabet har nemlig i flere tilfælde som storaktionær undladt at informere aktiemarkedet, når dets aktiepost har passeret eksempelvis fem procent grænsen.


Samtidig har via Veneto, når selskabet har flaget ændringer i sine aktiebesidelser, også flere gange lavet indholdsmæssige fejl, mener tilsynet.

Finn Poulsen, som er direktør og medejer af Bestseller Retail Europe, har i godt et år været eneejer af via Veneto, som ved udgangen af det senest offentliggjorte regnskabsår - for godt et år siden - havde en negativ egenkapital på over 300 mio. kroner.


"Vi har haft utroligt travlt med at rekonstruere selskabet, hvor det faktisk er lykkedes os at nedbringe balancen med i underkanten af 800 mio. kroner på to år. I vores iver for at sælge ud, har vi undervejs i processen overset nogle regler. I et tilfælde er vi eksempelvis kommet 24 timer for sent med en storaktionærmeddelelse, i et andet har der været tvivl om fortolkningen af flagningsreglerne, når som i Migatronic er tale om både A- og B- aktier. Vi har været i dialog med både banker og rådgivere, men det er altså smuttet. Og når vi har fejlet, så betaler vi bøden. Det er ikke noget, vi vil køre en sag om," siger Finn Poulsen til Børsen.

Da Ebh Bank krakkede og påførte Finn Poulsen et trecifret milliontab, trådte Povlsen-familien, der står bag Bestseller, til og overtog en del af Poulsens aktier, således at han kunne få en aftale med sine pengeinstitutter, betale enhver sit og redde resten af sine værdier.