Mobilkrig blusser op og råd til kamp mod dårlige love

Manden bag Onfone, Morten Strunge (tv), går sammen med Fullrate-medstifter Peter Mægbæk (th) og laver et nyt teleselskab i Danmark, Plenti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Godmorgen

Vi begynder dagen med at skyde en ny priskrig i gang. To garvede herrer lancerer mandag morgen Danmarks nyeste mobilselskab, Plenti, med fri data, adgang til 60 magasiner og aviser og gratis adgang til Tivoli. Mobilkrigen er vendt tilbage til Danmark.

Nye skattelove bliver alt for ofte lavet i huj og hast. Et nyt lovråd med uafhængige eksperter skal hjælpe med at undgå lovsjusk og give bedre love, foreslår revisorerne. Advokaterne bakker op.

Alt virker til at gå imod energisektoren i Europa, hvor størstedelen af selskaberne har noteret enorme underskud i løbet af 2015. Intet tyder på bedring i nær fremtid.

Afnoteringen af Mols-Liniens aktier fra børsen i København trækker nu tråde ind på Christiansborg, hvor Folketingets erhvervsudvalg har stillet en række spørgsmål om sagen til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Det norske lavprisselskab Norwegian transporterer stadig flere forretningsrejsende fra København og videre til Aalborg, London og Skandinavien. Vores strategi virker, konstaterer selskabet.

Dagen byder på regnskab fra selskabet bag FCK. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk