MobilePay åbner op for faste betalinger - for eksempel til digitale abonnementer

Brugere af MobilePay kan så småt begynde at bruge betalingstjenesten til abonnementer og betalingsaftaler.

ARKIVFOTO: Brugere af MobilePay kan så småt begynde at bruge betalingstjenesten til abonnementer og betalingsaftaler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilbetalingsløsningen MobilePay, der bliver brugt af millioner af danskere, kan nu bruges til at betale abonnementer eller andre aftaler om faste betalinger. Det skriver MobilePay i en pressemeddelelse.

I første omgang har selskaberne JP/Politikens Hus og teleselskabet 3 meldt sig til. På den måde kan brugere betale deres regninger til de to via app'en.

»Løsningen opfylder et stort ønske fra mange privatbrugere og virksomheder om at etablere brugervenlige og transparente abonnementsaftaler.«

»Vejen til kunderne bliver kortere, og betalinger og kommunikation mellem virksomhed og kunder kan foregå i realtid«, skriver direktør for MobilePay Mark Wraa-Hansen.

Hvis løsningen tager fart, vil det være endnu en udfordring for Nets. De har tidligere siddet tungt på markedet for betalinger via dankort og betalingsaftaler.

Det vil være gratis for kunder at bruge den nye tjeneste. Virksomhederne kommer til at betale MobilePay mellem en krone og 2,75 kroner per overførsel.

Ifølge de seneste tal fra MobilePay har betalingsløsningen 3,4 millioner faste brugere. Det er den tredjemest brugte app i Danmark og står for overførsler for 99.961 kroner hvert minut.