Minister vil se på lettere adgang til pensionspenge

Skatteministeren vil nærlæse tre forslag fra venturefonde om at give smv’er lettere adgang til rate- og kapitalpensioner.

Læs mere
Fold sammen
Skatteminister Kristian Jensen (V) vil endnu ikke tage stilling til tre forslag, som DVCA – foreningen af kapitalfonde, venturefonde og business angels – fremlagde i går i ErhvervsBladet.dk for at øge strømmen af pensionspenge til unoterede virksomheder.

DVCA vil blandt andet gøre det lettere for ejerfamilier at bevare en stor indflydelse. Foreningen stiller forslagene, fordi ErhvervsBladet.dk 27. juli dokumenterede, at en lovændring fra 2005 om at åbne rate- og kapitalpensioner for investeringer i unoterede virksomheder godt tre år senere havde givet under ti procent af den forventede kapital.

- Det rigtige forum for at drøfte dette er et udvalg, som blev nedsat for over et år siden under Erhvervs- og Økonomiministeriet. Her sidder både Skatteministeriet og DVCA, og jeg vil gerne gå i dialog om fornuftige forslag, siger Kristian Jensen, netop hjemvendt fra et Venstre-sommergruppemøde på Færøerne.

Ministeren vil ikke forholde sig til de konkrete forslag, trods en positiv melding i ErhvervsBladet.dk mandag fra Colette Brix, erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, som leverede de afgørende stemmer til ordningen.

- Jeg vil ikke presses ud i at vurdere forslagene, før vi har fået nærlæst og vurderet dem, fastslår Kristian Jensen.

Tal fra Finansrådet viste i juli, at ordningen har givet landets smv’er 700-750 millioner kroner i kapital mod regeringens forventning på op imod ti milliarder kroner.

Tallene fik skatteministeren til at varsle en granskning af, hvordan informationen om ordningen kunne øges og forbedres. Foreløbig har ministeriets folk ifølge Kristian Jensen haft rigeligt at gøre med at afvikle puklen af overarbejde efter skattereformen tidligere på året.

Venstrefløjen og Finansrådet var imod ordningen, som i deres øjne kan forøge risikoen hos pensionsopsparerne.