Minister stopper skattefinte: Slut med afgiftsfrie leasingbiler

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Foto: CARSTEN KOALL.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

Dagens nyhedsoverblik indeholder nyt om leasingbiler, en amerikansk våbengigant og Dieselgate. Lad os bare komme i gang.

1
Skatteminister vil stoppe afgiftsfrie biler

Det skal nu være slut med, at leasingbiler kører rundt uden at betale registreringsafgift, fastslår skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en historie hos Finans.dk

De seneste år har der blandt bilimportører og leasingfirmaer bredt sig en forretningsmodel, der sørgede for, at leasingbiler kunne slippe for at betale registreringsafgift. Udviklingen har betydet, at SKAT sidste år måtte refundere 203 mio kr. - flere penge end nogensinde - til ejere af leasingbiler.

Skatteministeren har erkendt, at Skats kontrol på området har været dårlig.

»Det er et skattehul, at biler kan køre rundt uden at betale registreringsafgift,« fastslog ministeren, da han tirsdag eftermiddag var kaldt i samråd om leasingbiler og registreringsafgift. Nu lover han at lukke hullet inden sommerferien.

2
Amerikansk våbengigant vil lave energiaftaler i Danmark

Hvis du kender navnet Lockheed Martin, forbinder du nok med våben og måske særligt med kampfly. Den amerikanske våbengigant skal blandt andet levere Danmarks nye F35-jager. Men Lockheed Martin har også fået en anden mission i Danmark:

Selskabet er begyndt at fokusere på energiteknologi. Og her har de vendt blikket mod Danmark i jagten på nye partnere og underleverandører. Lockheed Martin er et gigantisk firma og trækker et spor af dollars efter sig, hvor end de går. Så nyheden er interessant nyt for danske leverandører, som eksempelvis Grundfos.

Læs mere i Berlingske Business.

Business anbefaler

3
Dieselgate spreder sig: Snyder Daimler og Fiat også?

Efter Volkswagens dieselskandale har myndigheder verden over fået øjnene op for svindel med miljømålinger på dieselbiler. Senest er Daimler og Fiat kommet i problemer.

Anklagemyndighederne i Stuttgart har ransaget 11 tyske Daimler-kontorer i jagten på beviser på, at bilkoncernen snyder med målingerne. Det skriver Reuters.

Og i USA har den amerikanske regering nu lagt sag an mod Fiat Chrysler. De beskylder den italiensk-amerikanske bilgigant for at have installeret en software, der skal pynte på resultaterne, når bilens CO-udledning bliver testet, skriver Financial Times.

4
Topjob kræver ekstreme hobbyer

Thomas Honorés dag begynder 05:30. Her står han op, spiser en sund morgenmad og cykler i høj fart de 15 kilometer ind på arbejdet, hvor jakkesættet hænger klar. Han er CEO i virksomheden Columbus og én af mange danske topchefer, som dyrker ekstremsport.

De har seneste år har han løbet marathon, besteget bjerge og til sommer skal han cykle 174 kilometer højt oppe i de franske alper.

En rundspørge blandt Berlingske Business' toplederpanel viser, at 40 pct. af 196 respondenter dyrker ekstemsport. Læs hvorfor i Berlingske Business.

Det sker i dag

Kl 8: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i dag kaldt i samråd om hvidvaskloven

Kl 9: Danmarks Statistik offentliggør sin arbejdskraftundersøgelse for første kvartal 2017.

    Det sker på markederne

    De asiatiske aktiemarkeder ligger overordnet blandet onsdag morgen, hvor fald i de kinesiske markeder trækker det brede MSCI-indeks uden for Japan ned. Udviklingen skal ses på baggrund af en nedjustering af Kinas kreditvurdering fra vurderingsbureauet Moody's side, skriver Ritzau Finans.

    • Nikkei 225: +0,6 pct

    • Hongkongs Hang Seng: -0,1 pct

    • Indiens BSE Sensex: +0,3 pct