Minister indkalder til møde om kreditklemme

Erhvervsminister Lene Espersen vil have en første hånds-orientering fra organisationerne om kreditklemme næste torsdag. Organisationer stiller krav om nye låneformer

Læs mere
Fold sammen

Der ser nu ud til at komme skred i de politiske overvejelserne om at lette den kreditklemme, som mange mindre og mellemstore virksomheder føler sig ramt af.

Erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen har indkaldt erhvervslivet organisationer til et møde på næste torsdag, hvor kreditsituationen er det eneste punkt på dagsordenen. Hun have en første-håndsorientering fra organisationerne om, hvordan det står til

Lene Espersens mødeindkaldelse kommer samtidig med, at Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl har foreslået, at overskydende midler fra de 15 milliarder kr. som bankerne har indbetalt i den såkaldte bankpakke 1 , eventuelt kan gå retur til de banker, der holder en lav rente og låner ud til virksomhederne.

Allerede ligger det klart, at erhvervsorganisationerne vil fortælle ministeren, at virksomheder stadig er hårdt ramt af kreditklemmen.

- Vore seneste undersøgelser viser, at en fjerdedel af de virksomheder, som har søgt lån, har fået afslag, og 60 pct. oplever strammere kreditvilkår, siger cheføkonom i Dansk Erhverv Jens Brendstrup til ErhvervsBladet.

Også Dansk Industri har konstateret, at det kniber med kreditgivningen.

- Selv virksomheder, der har højere omsætning og overskud end i fjor oplever problemer med finansieringen, siger Erhvervsøkonomisk chef Kent Damsgaard.

Dansk Erhverv foreslår, at der etableres en række nye låneordninger via Vækstfonden. Dansk Industri ser gerne, at der gives bankerne incitamenter til at "normalisere" deres kreditgivning.