Minister: Beskæftigelsen faldt under den tidligere regering

Beskæftigelsen under SR-regeringen faldt med 2.500 fuldtidsstillinger, viser en ny opgørelse ifølge beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

ARKIVFOTO 2015 af beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Under valgkampen skændtes partierne om, hvorvidt der var skabt flere job eller ej i løbet af SR-regeringens valgperiode. Nu viser en ny opgørelse fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), at beskæftigelsen for danskere i den private sektor faldt med 2.500 fuldtidsstillinger, skriver Dagbladet Information.

Ministeren mener, tallene viser, at der er problemer på det danske arbejdsmarked, og at arbejdet med at lave en jobreform skal tages meget alvorligt.

»Tallene viser, at når det overhovedet er gået så godt med den danske økonomi, så skyldes det, at det har været muligt for danske virksomheder at have et stort indtag af udenlandske medarbejdere. Det er godt for virksomhederne, men det er fuldstændig uholdbart for den danske økonomi, de danske finanser og velfærdssamfundet. Der skal vi i langt højere grad evne at få ført mennesker tilbage på arbejdsmarkedet fra offentlig forsørgelse,« siger han til Dagbladet Information.

Opgørelsen fra Beskæftigelsesministeriet viser, at den samlede beskæftigelse i det private steg med 23.400 såkaldte fuldtidsjob fra 2011 til 2014. Men bag tallene gemmer sig det forhold, at antallet af danskere er faldet med 2.500, mens antallet af udlændinge er steget med 25.900 personer.

Hovedorganisationen for fagforeninger LO kalder den nye opgørelse for politisk drilleri, mens de Radikale pointerer, at det vigtigste er, at der kom gang i den økonomiske vækst og færre arbejdsløse under SR-regeringen.