Minister beder om en halv millard til efterlønnere

Efter at have tabt sag mod ankenævn ansøger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) nu om en halv milliard kroner til efterlønnere.

Et kæmpe hul i lovgivningen kan koste statskassen 450-600 millioner kroner i 2008. Folketingets Finansudvalg skal nu tage stilling til, om der kan bevilges penge til en lang række efterlønnere. De havde nemlig ret til at få feriepenge og efterløn i 2004-2006. Arbejdsmarkedets Ankenævn har slået fast, at efterlønnerne skulle have pengene, men beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) lagde sag an mod nævnet. Sagen blev afvist i Landsretten, og nu forsøger ministeren derfor at skaffe pengene.

- Nu har jeg droppet at anke sagen. Derfor er det rimeligt, at efterlønnerne får deres penge så hurtig som muligt. Jeg sender nu et aktstykke til Finansudvalget. Med de meldinger jeg tidligere har fået, håber jeg, at pengene bliver bevilget, siger Claus Hjort Frederiksen.

Sagen begyndte, da et hul i lovgivningen gjorde det muligt for efterlønnere at få feriepenge uden at blive modregnet i efterlønnen.

/ritzau/