»Mine danske stuepiger kan tælles på én hånd«

Administrerende direktør Dorte Krak fra Arp-Hansen Hotel Group taler rent ud af posen om danskernes tilbageholdenhed med at påtage sig lavtlønsjob. Ud af hotelkædens stuepiger, der klarer 3.500 værelser, er mindre end en håndfuld danskere.

Dorte Krak fra Arp-Hansen. Foto: Claus Bech Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Administrerende direktør Dorte Krak fra hotelkæden Arp-Hansen Hotel Group har ligesom resten af branchen i Danmark bevær med at få danskere til at tage lavtlønnede job med opgaver som rengøring, opvask og natarbejde.

»Overordnet kan vi i hotelbranchen godt mærke, at det er vanskeligt at få etniske danskere til at tage lavtlønsarbejde, og dermed ser vi også en udfordring i dag og fremadrettet i at få besat stillinger inden for rengøring, opvask, natarbejde med videre,« siger hun.

Netværk skaffer medarbejdere

»Heldigvis har i et stærkt netværk af leverandører inden for netop rengøring, som forstår at rekruttere medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk. Sammen med dem uddanner vi medarbejderne til at kunne varetage disse jobfunktioner, som måske ikke kræver, at man direkte kan tale og skrive dansk, men at medarbejderne kan forstå og begå sig på engelsk over for gæster og kolleger. Det fungerer meget godt.«

Dorte Krak er ikke bange for at kalde en spade for en spade, når det gælder danskernes manglende lyst til at påtage sig lavtlønsjob: »For at sætte sagen på spidsen, tror jeg, at jeg kan tælle mine etnisk danske stuepiger på én hånd. Og til 3.500 værelser har vi selvfølgelig rigtigt mange stuepiger tilknyttet,« siger Dorte Krak.

Arp-Hansen Hotel Group er en af Danmarks succesfulde hotelkæder. Gruppen omsatte sidste år for 864 millioner kroner og tjente 158 millioner kroner før skat.