Millioner skal fremme digitalt byggeri

Fire millioner kroner i tilskud til virksomheder og kursusudbydere skal sikre, at flere medarbejdere uddannes i digital kommunikation, fremgår det af en pressemeddelelse fra Implementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri.

Pengene går til uddannelse af blandt andre arkitekter og byggeledere. Målet er, at sikre dansk byggeri en plads i førerfeltet, når det handler om effektivitet og videndeling.

- Jeg er glad for, at vi kan være med til at sætte gang i uddannelsesaktiviteterne i de enkelte virksomheder. Vi kan se, at flere virksomheder allerede er i gang med at dygtiggøre sig. Men endnu flere skal gøre sig klar til digital kommunikation, som vil øge effektiviteten i byggebranchen, siger Anne Gram, sekretariatet for Implementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri.

Egenfinansiering på 60 procentI alt har 16 projektholdere modtaget støtte til aktiviteter til gavn for medarbejdere i et større antal virksomheder.

Støttemidlerne dækker 40 procent af omkostningerne til de enkelte uddannelsesaktiviteter, mens ansøgerne selv finansierer det resterende beløb.

Omkring halvdelen af støttemidlerne går til uddannelse af arkitekter, mens den anden halvdel går til bl.a. rådgivende ingeniører, udførende virksomheder og endelig til uddannelsesaktiviteter udbudt af byggeriets organisationer.

Støtteordningen på fire millioner kroner kommer fra Den Europæiske Socialfond og uddeles af Implementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri.

På grund af de mange ansøgere, valgte initiativtagerne at fordoble antallet af støttekroner i forhold til planlagt.

Uddannelse af medarbejderneTildelingen er anden runde i en samlet støtte på hele seks en halv millioner kroner.

Første runde var øremærket branchens uddannelsessystem, mens støttemidlerne denne gang går direkte til uddannelse af medarbejdere i de enkelte virksomheder.

- Det er meget positivt, at så mange har søgt om støtte til aktiviteter i virksomhederne. Det tyder på, at Det Digitale Byggeri har en fremtid foran sig. Ved at give støtte til konkrete uddannelsesaktiviteter i den enkelte virksomhed, forventer vi at se en effekt langt hurtigere. Jo flere virksomheder, der er i stad til at arbejde digitalt, jo mere vil digitaliseringsbølgen brede sig som ringe i vandet i branchen, udtaler Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

jlu