Millionærskat rammer hr. og fru Jensen

Det vil koste arbejdspladser og fremtidig vækst, hvis Socialdemokraterne og SF indfører en millionærskat. Sådan lyder advarslen fra Dansk Industri.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen
Rige danskere er langt fra de eneste, som kommer til at betale prisen, hvis en såkaldt millionærskat bliver indført i Danmark. Ifølge DI-direktør Tine Roed vil Hr og Fru Jensen også blive ramt, fordi en millionærskat vil betyde, at danske arbejdspladser rykker til udlandet.

"Det er skadende og hæmmende for virksomhedernes lyst til at etablere sig i Danmark, hvis man indfører en ny marginalskat. Det vil medføre øget arbejdsløshed, som især rammer alle de medarbejdere, der ikke har mulighed for at flytte til udlandet. Det er især hr. og fru Jensen, som det går ud over, selvom det ikke ser sådan ud ved første øjekast. De mobile og højtlønnede IT-specialister og direktører skal nok klare sig," siger Tine Roed, direktør i DI.

Advarslen kommer efter, at TV2 Nyhederne i går kunne fortælle, at Socialdemokraterne og SF i deres kommende skatteudspil vil foreslå en millionærskat for de bedst lønnede danskere.

Ramt på pengepungen

Ifølge TV2 Nyhederne lægger de to partier op til, at alle danskere med en indkomst over én million kroner skal betale fem procent ekstra i skat af alt, hvad de tjener ud over den første million. Det vil ramme 20.000 danskere på pengepungen.

"Det er en rigtig dårlig ide. Vi har i forvejen verdens højeste skattetryk, men i en global verden søger arbejdskraften altså derhen, hvor det kan betale sig at gøre en indsats. En ny såkaldt millionærskat vil hindre dygtige ingeniører, ledere, IT-specialister og forskere i at arbejde i Danmark. Men det er netop den slags arbejdskraft og virksomheder vi gerne vil have, fordi vi skal leve af viden," siger Tine Roed.

Hun mener slet ikke at højere skatter er en farbar vej, når det gælder om at fremtidssikre det danske samfund. Ifølge DI er der behov for at prioritere på udgiftssiden i stedet for at hive flere skattekroner op af lommerne på danskerne.