Milliardgevinst ved at ændre forskerskatten

Staten går hvert år glip af over en mia. kr., fordi udbyttet af den såkaldte forskerskatteordning er for lille.

Foto: Jens N¿rgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt for mange forskere og nøglemedarbejdere rejser nemlig hjem, når de har været her i landet på lempelige skattevilkår i tre år, og endnu færre bliver overhovedet fristet af en tilværelse i landet med verdens højeste skattetryk.

Det skriver dagbladet Børsen.

Nu foreslår arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv to nye modeller, der på samme tid vil udvide ordningen og sikre flere penge i statskassen. I stedet for at statskassen får 1,8 mia. kr. i provenu fra personer, der ellers ikke ville være her i landet, kan beløbet blive mellem 1,1 og 1,3 mia. kr. højere, afhængig af model.

Læs også: Erhvervslivet raser over regeringen

»Hvis bare 20 pct. kommer til landet i unikke job, hvor man ikke blot erstatter dansk arbejdskraft, så er det en overskudsforretning. Og så er det ekstremt vigtigt, at den udenlandske ekspert kender modellen på forhånd og ikke efter to år skal tage aktivt stilling til, hvor længe vedkommende har tænkt sig at blive i Danmark,« siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv, der også nævner, at medfølgende ægtefæller også giver en gevinst for samfundshusholdningen gennem det forbrug, de genererer.