Milliardærklubben rykker frem i USA

Aldo Petersen og Ole Abildgaard børsnoterer teknologifirma på USAs OTC-børs i samarbejde med ISS-chef Poul Andreassens søn.

Aldo Petersen ejer 24 pct. af teknologifirmaet LiqTech, som nu er blevet noteret på USAs alternative børs OTCMarkets – med ambitioner om at ramme Nasdaq-børsen. Fold sammen
Læs mere

Midt i den vestlige verdens nedtur er der stadig investorer, som tør satse på at udvikle nye håbefulde virksomheder.

To af de overlevende medlemmer af den såkaldte Milliardærklub - Aldo Petersen og Ole Abildgaard - trodser krisen og børsnoterede i går teknologifirmaet LiqTech, som har udviklet unikke partikelfiltre til busser og lastvogne samt membraner til olieindustrien.

LiqTech International Inc. noteres på USAs alternative børs, OTCMarkets, men planen er at gøre selskabet klar til Nasdaq-børsen i løbet af et halvt års tid.

En gruppe amerikanske investorer har indskudt 6,3 mio. dollar i virksomheden via en børsskal, som amerikanerne ejede i forvejen. Gruppen ejer efter børsnoteringen 37 pct. af Liqtech, mens Aldo Petersen sidder på 24 pct., Ole Abildgaard ejer otte-ni pct., og selskabets direktør, Lasse Andreassen, ejer andre ni pct.

Den ingeniøruddannede Lasse Andreassen har selv stået for udviklingen af LiqTechs teknologi og har en fortid i bl.a. Niro Atomizer, Kampsax og Hydro Texaco.

Han er yderst tilfreds med børsnoteringen:

»Det er en milepæl for LiqTech og positionerer selskabet til fremtidig vækst,« siger Lasse Andreassen.

Kapitaltilførslen i forbindelse med noteringen skal bruges til at opbygge produktionsanlæg i Danmark, Frankrig og USA samt udbygning af salgsorganisation.

Finansmændene Aldo Petersen og Ole Abildgaard investerede i 2006 25 mio. kr. i det håbefulde teknologifirma, som frem til 2009 havde Lasse Andreassens far, ISSs navnkundige tidligere direktør, Poul Andreassen alias Den Store Fejekost, som bestyrelsesformand.

Aldo Petersen og Ole Abildgaard blev siden kendt som prominente medlemmer af den såkaldte Milliardærklub, og sammen med blandt andre den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard investerede de i en stribe virksomheder inden for især finans og grøn energi.

Aldo Petersen oplyser, at LiqTech i 2010 solgte partikelfiltre for små 90 mio. kr. til bus- og lastvognsindustrien.

For fem år siden gik Lasse Andreassen i gang med at udvikle membraner baseret på et keramisk materiale kaldet silicon carbide, som kan anvendes til separering af vand og olie i olieindustrien samt på andre områder, hvor der er behov for at rense vand.INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi