Milliardær-brødre impliceret i global svindel

De stenrige Koch-brødres selskab indblandet i kriminelle aktiviteter verden over, hævder en Bloomberg-artikel. Brødrene er mega-donorer til Republikanerne.

Charles and David H. Koch, hører til blandt de største donorer til konservative organisationer i USA samt til republikanske kandidater. Brødrene rangerer på en delt fjerdeplads over de rigeste amerikanere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestikkelse, omgåelse af handelsembargoen med Iran, priskarteller, miljøsvineri.

Listen over anklagerne mod Koch Industries, det næststørste privatejede selskab i USA med en omsætning på 100 milliarder dollar, er alenlang i en artikel i den seneste udgave af Bloomberg Markets magazine.

Ifølge artiklen er flere af selskabets ansatte blev taget i at betale bestikkelse for at vinde kontrakter i seks forskellige lande, ligesom selskabet har handlet med Iran trods en amerikansk embargo. Det skete tilmed nogenlunde samtidig med, at daværende præsident George W. Bush omtalte Iran som en del af "Ondskabens akse".

Selskabet selv hævder, at handlerne, der omfattede udstyr til olieproduktion, var lovlige på daværende tidspunkt, og at selskabet siden har kappet båndene til Iran.Artiklen hævder også, at Koch Industries stjal 1.95 millioner tønder olie fra føderal, amerikansk jord ved at falsificere opkøbsordrer. Dette skulle fremgå af en undersøgelse af det amerikanske senat. Tidligere ansatte omtaler dette som "Koch-metoden", hvor olien måles forkert.

Sagen bliver ikke mindre pikant af, at ejerne af Koch Industries, Charles and David H. Koch, hører til blandt de største donorer til konservative organisationer i USA samt til republikanske kandidater. Brødrene rangerer på en delt fjerdeplads over de rigeste amerikanere.

I en kommentar til Bloomberg siger en talsmand for Koch Industries, at selskabet erkender sine fejl, men at selskabet nu har ændret sine forretningsgange.