Milliardær betaler for at flytte kommunal vej 45 meter længere væk fra sit gods

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Anders Holch Povlsen ejer den danske modekoncern Bestseller. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Hans Christian Jacobsen

Godmorgen

Velkommen til en ny dag, hvor vi sparker det hele i gang med at dykke ned i flere af de mest interessante af morgnens erhvervshistorier.

1
Bestseller-milliardær betaler for at slippe af med vej

Vi begynder dagen med en historie, der udspiller sig i idylliske omgivelser vest for Aarhus blandt marker, skov og søer.

Her har landets næstrigeste mand, Betseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, sit gods Constantinsborg. Han har set sig sur på den kommunale vej Storskovvej, der smyger sig tæt op af godsets mure.

Ifølge Finans.dk har han nu indgået en aftale om at flytte vejen 45 meter væk fra sit gods, og højst usædvanligt betaler han selv for flytningen.

Behovet for vejflytningen skyldes bilstøj, at trafikken laver revner i godsets bygninger og påvirker godsets drift, angiver Holch Povlsen og Constantinsborg i dokumenter, som Finans har fået aktindsigt i.

Hverken Constantinsborg eller Aarhus Kommune ønsker at bidrage med oplysninger til, hvad forlægningen koster Anders Holch Povlsen.

Læs hele historien på Finans.dk.

Business.dk anbefaler

Klik på kortet: Hvor rig er du i forhold til resten af din kommune

PFA går efter at få mere indflydelse i Nykredit

Bitcoin blæser gennem 14.000 dollar

2
Spekulanter scorer kassen på AirBnB

To danske forretningsmænd har fået en millionforretning ud af at leje luksuriøse lejligheder i København ud gennem udlejningsportalen Airbnb.

Det viser Berlingskes gennemgang af de mest lukrative Airbnb-forretninger i København på baggrund af estimerede indtægter fra organisationen InsideAirbnb, som indsamler data om brugen af Airbnb.

I alverdens storbyer beskyldes spekulativ udlejning via portalen Airbnb for at konkurrere med hoteller på ulige vilkår og for at presse boligpriserne i vejret. Nu advarer flere organisationer om, at det samme er ved at ske i København.

»De topprofessionelle, kommercielle udlejningsvirksomheder er kommet til København, og de har intet at gøre med deleøkonomi,« siger direktør Katia K. Østergaard fra brancheorganisationen Horesta om den stigende kommercialisering.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

3
Stiftede konkurrent til sine forældres virksomhed - nu tjener han stort på salg

Bo Lyngsøe var ansat i forældrenes regntøjsfirma, indtil en familiestrid fik ham til at stifte en konkurrent i 1999, Lyngsøe Rainwear i Herning.

I dag - 18 år senere - laver selskabet tocifrede millionoverskud, og nu sælger Bo Lyngsøe regntøjsfirmaet til norske Hansen Protection, der er ejet af den europæiske kapitalfond IK Investment Partners. Handlen indbringer ham et trecifret millionbeløb.

Det skriver dagbladet Børsen.

I dag bliver hans regntøj solgt til mere end 30 lande verden over. Med et varelager på mere end 500.000 produkter er selskabet samtidigt en af Europas større producenter af regntøj. Selskabet har leveret et samlet overskud på over 25 mio. kr. i løbet af de seneste tre regnskabsår.

4
Tidligere VW-chef skal syv år i fængsel for snydesoftware

En tidligere Volkswagenchef i USA, Oliver Schmidt, er onsdag blevet idømt syv års fængsel ved en domstol i Detroit.

Schmidt, som var VW's udviklings- og miljøchef i USA, skal desuden betale en bøde på 400.000 dollar.

Tyskeren fik den dom, som anklageren havde krævet.

I efteråret erkendte han at have medansvar for installeringen af ulovlig snydesoftware i den tyske bilgigants dieselbiler.

3 ting aktieeksperten holder øje med torsdag:

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, har fundet følgende tre pejlemærker for dagen.

  • 3. kvartals BNP tal for EUR zonen vil højest sandsynlig bekræfte, at der fortsat er fuld damp under de europæiske kedler
  • I går var det Norwegians tur og dag er turen kommet til at SAS præsenterer trafiktal for november. Gode tal fra Norwegian fik kun en kortvarig børseffekt. Norwegians aktiekurs steg først 6 %, men sluttede dagen lavere end hvor den begyndte. Kan SAS levere mere end Norwegian på aktiemarkedet?
  • Alk-Abello topchefens beslutning om at investere langsigtet har vakt investorernes vrede. Aktien er de seneste dage faldet med mere end 25 % og investorerne har fået skåret mere end 2 mia. af værdierne. Investorerne er på kort sigt blev allergiske overfor Alk-Abello. Fortsætter nedturen?

Det sker i dag:

kl 8.00: Tyskland: Industriproduktion, okt
kl 8.00: Danmark: Industriproduktion, okt
kl 11.00: SAS: Trafiktal, nov
kl 11.00: Eurozonen: BNP-vækst, Q3, q/q, 3. opgørelse
kl 17.00: Eurozonen: Mario Draghi, ECB-chef, taler i Frankfurt

Markederne lige nu:

De asiatiske aktier uden for Japan ligger tæt på et to måneders lavpunkt torsdag morgen, hvor faldende olie- og kobberpriser samt usikkerhed om den politiske udvikling i USA holder mange markedsdeltagere på sidelinjen.

Nikkei 225 +1,1
Topix +1,0
China Shanghai Composite -0,6
China CSI 300 -1,0
Taiwan Taiex -0,4
Sydkoreas Kospi -0,3
Indiens BSE Sensex +0,7
Singapores STI -0,4
Sydney ASX 200 +0,5