Merkel forsvarer finanspakke

Tysklands økonomiske vækst blev i 2008 næsten halveret som følge af den globale finanskrise. Kansler Merkel kalder hjælpepakke det rigtige svar på krisen.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det var med dugfriske dystre nøgletal i bagagen, at Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, i dag deltog i et ekstraordinært møde i Forbundsdagen i Berlin for at forsvare sin regerings nye, gigantiske konjunkturpakke på 50 milliarder euro (372,4 milliarder kroner).

Forinden havde hendes kabinet godkendt den største redningspakke i forbundsrepublikkens historie, som oppositionen kaldte uambitiøs.Merkel understregede i en regeringserklæring, at Tyskland ikke kan afskærme sig, og at konjunkturpakken er det rigtige svar på krisen.

"Vi bruger rigtig mange penge, og sådan et svar er ikke kun nødvendigt, men bydende nødvendigt," sagde hun og fremhævede, at 2009 bliver et vanskeligt år.

Tysklands økonomiske vækst blev i 2008 næsten halveret som følge af finanskrisen. Bruttonationalproduktet, BNP, voksede reelt med 1,3 procent mod en vækst på 2,5 procent i 2007.

Ritzau/dpa