Medarbejdere hos Skat i chok over stor jobrokade

65 ud af 100 job flyttes fra skattecenteret Skive - 65 nye kommer til.

Foto: ERIK REFNER

Medarbejderne hos Skat blev torsdag formiddag informeret om den store rekonstruktion af Skat.

Det gav rystelser i skattecenteret i Skive - cirka 65 af 100 job her bliver flyttet. Samtidig bliver et tilsvarende antal job i andre skattecentre flyttet til skattecenteret i Skive.

Det skriver Skive Folkeblad.

»Det er chokerende. Det er skræmmende. Jeg regnede ikke med, at så mange medarbejdere hos os i Skive kan blive nødt til at flytte,« siger Bent Petersen, tillidsmand for medarbejderne i Skats afdeling i Skive, til Skive Folkeblad.

Skat vil samle funktioner. Skattecenteret i Skive skal fremover udelukkende arbejde med selskabsskat. Nu har skattecenteret i Skive for eksempel også inddrivelse. Det betyder, at omkring 30 medarbejdere i Skive, der arbejder med inddrivelse, fremover skal arbejde i Thisted. Godt 30 job i Skive flyttes til skattecenteret i Hjørring.

»Alle kan ikke flytte på grund af, at de er bundet til for eksempel Skive på grund af familie. De kan søge job her i Skive, som bliver slået op. Men de vil ikke få fortrinsret til ledige job. De kommer til at indgå på lige fod med alle andre, som søger jobbene. Der er ingen garanti for job, hvis man ikke har mulighed for at arbejde det sted, ens job bliver flyttet til,« oplyser Bent Petersen.

»Det er ikke nogen sjov situation, hvis man skal til at køre 100 kilometer for at komme på arbejde, hvis man er vant til at kunne gå på arbejde. De medarbejdere i Thisted og Skive, som bliver flyttet til Skive og Thisted, kommer til at kunne vinke til hinanden, når de kører på arbejde,« siger Poul Stenbek Pedersen, tillidsmand for medarbejderne i skattecenteret i Thisted, til Skive Folkeblad.