Markedsoversigt: Surt aktiemarked med Nets i top og rolig rente

Foto: Søren Bidstrup

Kursen på en Nets-aktie var flere gange i løbet af tirsdagen oppe at snuse til rekordniveau, hvilket er lig med udbudskursen fra september sidste år på 150 kr.

Men Nets endte dog i en lidt mere afdæmpet stigning med et plus på 2,7 pct. til 147,50 kr. Sidst kursen var i det luftlag, var i ugen umiddelbart efter børsnoteringen 23. september sidste år.

Interessen for Nets er blusset op, efter at betalingsserviceselskabet lørdag bekræftede skriverier på Bloomberg News om, at det har modtaget henvendelser fra potentielle købere. Nyhedsbureauet nævnte specifikt kapitalfonden Hellman & Friedman som den interesserede part. Fra Nets lød det dog, at det endnu "er på et meget tidligt stadie, og der er ingen sikkerhed for det potentielle udfald".

Nets røg ud af C20 Cap ved den sidste opgørelse og kunne derfor hverken gøre fra eller til ved stemningen i eliteindekset på fondsbørsen. Samlet faldt indekset med 0,3 pct. til 1154,49 tirsdag.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen endte dagen før offentliggørelsen af regnskab for tredje kvartal af 2016/17 i et plus på 1,4 pct. til 474,70 kr. Det var nok til en placering i toppen af indekset.

Væksten vil være i centrum, og ifølge Sydbanks analytiker Morten Imsgard kan der nemlig være et lille løft af bunden af prognosen på vej.

Man skulle væk fra eliteindekset for at finde egentligt selskabsnyt- og mens der var medvind til Nets, endte Københavns Lufthavne i stiv kuling, efter at regeringen er kommet med sit forslag til en ny nationale luftfartsstrategi. Det kan betyde, at selskabet må revurdere sine udbygningsplaner, siger selskabets formand, Lars Nørby Johansen.

Tirsdag var en dag med små udsving i rentemarkederne efter en uge, hvor renten kun kendte én vej - op. Mens renten på det tiårige statspapir i løbet af sidste uge steg med 19 basispoint, er der anderledes roligt her i begyndelsen af juli.

Renten på den toneangivende statsobligation med udløb i 2027 endte tirsdag 1 basispoint lavere end mandag i en rente på 0,66 pct.

Den svenske centralbank, Riksbanken, fastholdt renten tirsdag på minus 0,5 pct. Den første rentestigning er ikke ventet før midten af 2018, og bankens opkøb af obligationer vil fortsætte i anden halvdel af 2017, oplyste banken.

Riksbanken anser det som mindre sandsynligt, at renten sænkes yderligere, da inflationen den seneste tid har været en smule højere end ventet. Men rentesænkninger i fremtiden kan ikke udelukkes.

Den svenske rente faldt med 3 basispoint til 0,59 pct. og stod dermed for det første fald i landene omkring Danmark tirsdag.

Tirsdagen bød ikke på væsentlige nøgletal, og børserne i USA holdt lukket på grund af fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag efter en halv fridag mandag.