Markedsoversigt: Fortsat udsalg gav faldende aktier og stigende renter

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsalget af både aktier og obligationer har stadig fat i det danske marked, og det resulterede igen onsdag i kursfald for aktierne og stigende renter på obligationerne.

Særligt blandt aktierne fortsatte udsalget, og blandt elitepapirerne endte blot tre med en stigning.

I toppen af C25-indekset havde Danske Bank og Jyske Bank en god dag med plusser på henholdsvis 1,7 pct. til 144,50 kr. og 0,9 pct. til 296,80 kr. - men samlet set faldt eliteindekset med 2,3 pct. til 1018,9.

Danske Bank trodsede, at svenske SEB satte sit kursmål ned med en tyver til 180 kr. Anbefalingen »køb« blev da også gentaget, viste data fra Bloomberg News.

»Den seneste måned har været helt forfærdelig for det danske aktiemarked, der har sat sig mere end de andre europæiske. Og det er der flere forklaringer på,« siger Tue Østergaard, der er aktiechef i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Danske Bank er faldet med over 40 pct. i år som resultat af hvidvasksagen i Estland, mens Novo Nordisk, der onsdag faldt med 1,0 pct. til 274,30 kr., er bakket 18 pct. i år. Den aktie har været presset af nyt fra den amerikanske rival Eli Lilly.

GN Group faldt med 2,6 pct. til 263,30 kr. onsdag, mens William Demant endte 3,9 pct. lavere i 202,20 kr., men de to er i år steget med henholdsvis 31,3 pct. og 16,5 pct.

De to aktier er fortsat pressede af nyheden om, at amerikanske Bose har fået et høreapparat, der kan sælges uden om audiologer, godkendt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Ambu tog en bundplacering onsdag med et fald på 7,9 pct. til 128,80 kr., og dermed kan kursstigningen gøres op til 15,8 pct. i år.

ISS endte med i toppen af C25 efter en løftet anbefaling og et højere kursmål. Aktien steg 1,5 pct. til 211,10 kr.

Handelsbanken løftede anbefalingen til »køb« fra »akkumuler«, og kursmålet blev opjusteret til 275 kr. fra 260 kr., fremgik det af en analyse fra banken.

På obligationsmarkedet endte de europæiske statsrenter med at stige onsdag efter fald fra morgenstunden - og de danske af slagsen var ingen undtagelse.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i 0,50 pct., hvilket var 1 basispoint mere end tirsdag, efter at renten blev handlet så lavt som 0,47 pct. i løbet af morgenen.

Renterne på de amerikanske statspapirer faldt ellers tirsdag, i takt med at handlerne tog en pause med at sælge ud efter fridagen mandag på grund af Columbus Day.

Nøgletalskalenderen bugnede ikke med tal onsdag, men investorerne kunne notere sig, at de amerikanske producentpriser steg med 0,2 pct. i september på månedsbasis, hvilket var præcis det, som økonomerne adspurgt af Bloomberg News havde ventet.

På årsbasis var der tale om en stigning på 2,6 pct. mod en ventet stigning på 2,7 pct. blandt økonomerne.

Før den danske børsåbning kom Danmarks Statisk med tal for udviklingen i inflationen i september. De viste en aftagende inflation fra august til september, da forbrugerpriserne på årsbasis viste en stigning på 0,6 pct. i den forgangne måned.

Til sammenligning havde økonomerne ventet en stigningstakt på 1,0 pct.

/ritzau/FINANS