Markedsoversigt: C25 hentede stigning hjem trods rentefald

. Hen på eftermiddagen kom der pludselig fart over feltet af danske selskabsspecifikke nyheder, da Lundbeck og Pandora stort set samtidig meldte om henholdsvis et fejlslagent forsøg og udpegning af ny topchef.

Det samlede C25-indeks sluttede 0,7 pct. højere i indeks 1083,61 - ikke mindst takket været de to tunge Mærsk-aktier, der tog toppen af indekset.

Dermed formåede det danske indeks også at vige uden om en generelt negativ aktiestemning, der hen over eftermiddagen spredte sig fra USA i forlængelse af offentliggørelsen af tre skuffende amerikanske nøgletal, og som til sammenligning kostede det eksportprægede tyske DAX-indeks et minus på 0,4 pct. ved danske lukketid.

Lundbeck faldt 1,5 pct. til 283 kr., efter en meddelelse om at selskabet sammen med sin japanske partner Otsuka Pharmaceutical ikke har opnået det forventede primære effektmål i to kliniske fase 3-forsøg med midlet Brexpiprazol. De skulle evaluere effekten og tolerabiliteten af Brexpiprazol til behandling af maniske episoder forbundet med bipolar lidelse. Sammen med Otsuka Pharmaceutical vil Lundbeck nu foretage en grundig analyse af studierne for at fastslå, hvad næste skridt skal være.

For Pandora blev det til en rutsjetur fra næsten 343 kr. i toppen til 327 kr. i bunden, inden aktien kunne lukke med et plus på 0,7 pct. til 336,60 kr., efter meddelelsen om at smykkeselskabet nu har ansat Alexander Lacik som ny topchef med tiltrædelse "hurtigst muligt". Alexander Lacik kommer fra en stilling som administrerende direktør hos Britax.

I toppen af C25 lukkede Mærsks B-aktie med et plus på 3,6 pct. til 8952 kr.

Blandt torsdagens øvrige selskabsspecifikke nyheder var de nyeste tal for de danske hørereapparatproducenters markedsandel i den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

Efter tallene faldt GN-aktien torsdag 1,2 pct. til 302 kr., mens WDH-aktien blot tabte 0,5 pct. til 221,40 kr.

Med til at trække opmærksomhed til de to høreapparataktier var også, at EU-Kommissionen har givet sin endelige godkendelse af fusionen mellem to konkurrenter til de danske børsnoterede selskaber, det privatejede Widex og kapitalfondsejede Sivantos.

På obligationsmarkedet var de skuffende nøgletal fra USA med til at give mindre rentefald, og herhjemme endte den tiårige statsobligation med en rente på 0,01 pct., hvilket var 3 basispoint lavere end ved børslukning onsdag.

Allerede i løbet af formiddagen havde investorerne fået skuffende makronyt, da de foreløbige nøgletal for det tyske bruttonationalprodukt i fjerde kvartal viste nulvækst på kvartalsbasis regnet i sæsonkorrigerede tal og en vækst på 0,6 pct. på årsbasis justeret for antal arbejdsdage.

Ifølge Bloomberg News var der ventet en stigning på 0,1 pct. på kvartalsbasis og på 0,7 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk