Markedsoversigt: C25 dykkede trods comeback til Bavarian

. Udenlandske børshuse var med til at sende Bavarian Nordic til tops i det danske eliteindeks fredag, hvor aktierne i A.P. Møller-Mærsk og Pandora omvendt indtog bundplaceringer i indekset og dermed fortsatte derouten efter denne uges regnskaber.

Samlet set faldt eliteindekset, C25, på den danske fondsbørs med 0,3 pct. til indeks 1139,54 fredag.

Aktien i Bavarian bragede dog frem med 7,6 pct. til 204 kr. fredag.

Nordea ændrede anbefalingen til "køb" fra "hold", mens kursmålet samtidig blev sat til 290 kr., fremgår det af en analyse fra storbanken, der kalder aktien undervurderet og et oplagt opkøbsmål.

Fredagens absolut største nettokøber af aktien var anonyme købere, der ofte dækker over udenlandske børshuse. De stod for over 70 pct. af nettokøbet af aktien, og lige efter fulgte Nordea.

- Vi kan se, at udlandet ligger og køber Bavarian, og den er meget "shortet," så det tyder på, at der bliver lukket "shorts" ned.

- Samtidig har Nordea ændret anbefaling, og endelig er der ebola-udbruddet i DRCongo, så der er en del faktorer, der kan medvirke til, at aktien får et ekstra hug op i dag, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk fortsatte nedturen efter torsdagens svage kvartalsregnskab og lukkede 2,3 pct. lavere i 9038 kr. målt på B-aktien.

I bunden af eliteindekset endte også Pandora, der har fået kraftige kurssmæk siden offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal tirsdag. Nykredit skar sit kursmål for Pandora til 600 kr. fra 725 kr., og gentog anbefalingen "hold".

Aktien faldt 1,9 pct. til 501 kr.

Renten på den tiårige danske statsobligation lå stille det meste af fredagen, men omkring klokken 15.00 tog den et dyk.

Det betød, at renten på det tiårige statspapir endte dagen i 0,59 pct. - og det var 5 basispoint under torsdagens lukkeniveau.

Det var på omkring samme tidspunkt, som renterne i USA startede med at falde fredag, efter at de i løbet af torsdagens handel steg, og også i Storbritannien, Frankrig og Tyskland sluttede fredagen med rentefald.

Kalenderen var næsten helt tom for nøgletal fra USA og Europa på ugens sidste dag inden weekenden, der for de danske investorer bliver forlænget som følge af 2. pinsedag mandag.

Fra morgenstunden kom der tal for de tyske forbrugerpriser, mens investorerne også fik nyt om betalings- og handelsbalancen for marts i eurozonen.

I Italien steg renten ganske mærkbart til 2,22 pct. fredag, hvor en regeringsaftale mellem de eurokritiske partier Femstjernebevægelsen og Liga Nord løb med opmærksomheden.

Den tiårige italienske rente steg markant til 2,22 pct. fredag. Set over ugen er renten steget fra 1,89 pct., som var niveauet mandag.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk