Markederne belønner ECBs overraskelse

Der er lettelse men også uro i markedet efter meldingen om overraskende store støtteopkøb fra Den Europæiske Centralbank.

Den Europæiske Centralbank i Frankfurt am Main er centrum for ugens største økonomiske begivenhed: Pressemødet, hvor centralbankchef Mario Draghi vil løfte sløret for omfanget og udformningen af de kvantitative lempelser til Europæisk økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: BORIS ROESSLER

Euroen falder én procent, aktierne stiger, og renterne falder.

Der bliver med andre ord taget godt imod meldignen fra Den Europæiske Centralbank (ECB). Markederne er dog præget af en vis turbulens efter nyheden, som blev leveret kort efter kloken 14.30.

»Det, vi har fået er meget postivt. Det er lidt mere, end vi havde regnet med, og så bliver det ved til september 2016. Når fakata er så positive som det her, så skal vi nok se, at saktierne fortsætter opad,« siger chefstrateg Frank Øland Hansen fra Danske Bank.

Centralbankchef Mario Draghi forsikrede på pressemødet, at man vil købe op i obligationsmakredet for 60 milliarder euro hver måned frem til september 2016. Det er 10 milliarder euro mere end ventet om måneden og i alt 1.140 milliarder euro.

Centralbankchefen gik endda skridtet længere ved at sige, at opkøbene vil fortsætte, hvis man ikke til den tid har opnået en stabil inflationsniveau tæt på, men under to procent.